Met je B-rijbewijs in een E-Tech wegrijden, dat kan gewoon!

Met je B-rijbewijs in een E-Tech wegrijden, dat kan gewoon!

Met welke bedrijfswagens kan je eigenlijk gewoon met je B-rijbewijs wegrijden? Met al onze Renault bedrijfswagens kan dat!

Per 1 oktober 2023, is er geen vrijstelling meer voor voertuigen die meer dan 3500 kg GVW hebben, aantoonbaar dat het extra gewicht te maken heeft met het batterijpakket.

Bij voertuigen met een tenaamstelling vóór 1 oktober 2023 kan een chauffeur met een B-rijbewijs rijden in een bestelwagen van bijvoorbeeld 4250 kg GVW. Tot 1 januari is er een vrijstelling en er worden er geen boetes uitgedeeld. Voor voertuigen die ná 1 oktober te naam worden gesteld en zwaarder zijn dan 3500 kg GVW, moet de chauffeur in het bezit zijn van een C-rijbewijs.

Ondernemers die een Renault Master E-tech willen aanschaffen hoeven zich over bovenstaande geen zorgen te maken. De elektrische Master is er namelijk in twee varianten. De 3100 kg en de 3500 kg.

 

gewicht master trafic_0

De nieuwe regels en de vrijstelling zijn dus niet van toepassing op dit model. Nu niet maar ook niet na het ingaan van de nieuwe regels. De elektrische Master blijft dus 3500 kg of minder. Ondernemers in bezit van een elektrische Master of met een elektrische Master in bestelling kunnen dus gewoon vooruit met een B-rijbewijs.

Onlangs publiceerden wij een persbericht over de introductie van de Renault Trucks E-Trafic, die het assortiment van elektrische voertuigen compleet maakt. De elektrische Trafic heeft een GVW van 3070 kg en kan dus ook gereden worden met een B-rijbewijs en is zeer geschikt voor in de stad. In het aanbod voor ondernemers zijn er dus twee modellen waarmee de overstap naar elektrisch gemaakt kan worden.

Hulp nodig bij de overstap naar elektrisch?

Voor veel ondernemers is de overstap naar een elektrische bedrijfswagen of wagenpark niet eenvoudig. Wat zijn de huidige regels, zoals hierboven beschreven, waar vind ik de juiste laadpaal, hoe financier ik mijn wagen(s) en kom ik in aanmerking voor subsidies? Onze experts staan 6 dagen in de week voor je klaar zodat wij jou hierbij volledig ontzorgen. Er is veel kennis in huis en voor ieder een passend aanbod van servicecontracten.