Nieuwe generatie Renault Trucks Master Red EDITION: zuinig en veelzijdig

Nieuwe generatie Renault Trucks Master Red EDITION: zuinig en veelzijdig

Renault Trucks kondigt aan in 2024 een nieuwe generatie bedrijfsvoertuigen op de markt te brengen: de Renault Trucks Master Red EDITION. Deze serie voertuigen biedt een ruime keuze aan modellen in diverse uitvoeringen en onderstreept de inspanningen van Renault Trucks om de bedrijfswereld maatoplossingen te bieden.

Renault Trucks presenteert de nieuwste Renault Trucks Master Red EDITION: een veelzijdig en geoptimaliseerd bedrijfsvoertuig dat geschikt is voor verschillende toepassingen. De elektrische variant onderscheidt zich door zijn geruisloze rijervaring en emissievrije prestaties, wat betekent dat het onbeperkt toegang heeft tot stadscentra zonder enige negatieve impact op het milieu of de levenskwaliteit van bewoners.

Een volledig nieuw, aerodynamisch en efficient voertuig

De Renault Trucks E-Tech Master Red EDITION heeft een volledig vernieuwd aerodynamisch ontwerp, wat resulteert in een energieverbruik dat tot wel 21% lager ligt dan bij de vorige generatie.

De elektrische varianten, uitgerust met 40 kWh of 87 kWh batterijen, bieden een indrukwekkende WLTP-actieradius van meer dan 410 km.

De versies met nieuwe efficiënte dieselmotoren hebben een lagere CO2-uitstoot. Deze efficiënte motoren leveren vermogens van 105 tot 170 pk. Bovendien is er de optie om deze te koppelen aan een nieuwe automatische versnellingsbak met 9 versnellingen voor nog meer rijplezier
 

Renault Trucks E-Tech Master laden

Een aanbod op maat, aangepast aan elke taak 

De Renault Trucks Master Red EDITION blinkt uit in zijn aanpasbaarheid en diversiteit aan toepassingen. Het voertuig is beschikbaar vanuit de fabriek als kiepwagen, bakwagen of bestelwagen met specifieke uitrustingen voor bezorgers. Bovendien biedt Renault Trucks een uitgebreid assortiment aan extra uitrustingen om aan de behoeften van diverse sectoren te voldoen.

De Renault Trucks Master Red EDITION is verkrijgbaar in vijf modellen: chassis cabine (L2, L3), platform cabine (L2, L3), gesloten bestelwagen (L2H2, L3H2), gesloten bestelwagen met dubbele cabine (L2H2, L3H2) en de combi voor personenvervoer. Het voertuig kan worden uitgerust met verschillende fabrieksopties om de carrosserie aan te passen aan de wensen van de klant.

Bovendien heeft Renault Trucks vier optiepakketten ontworpen om het voertuig verder te personaliseren:

  • "Delivery" om leveringen te vereenvoudigen,
  • "Parking Assist" om gemakkelijker te manoeuvreren in stadscentra,
  • "Storage" om de laadruimte te optimaliseren,
  • "Driver Assist" om de veiligheid van de bestuurder en de overige weggebruikers te maximaliseren.
Renault Trucks E-Tech Master range

Hoog rijcomfort en meer veiligheid

De Renault Trucks Master Red EDITION en Renault Trucks Master E-Tech Red EDITION worden standaard geleverd met een uitgebreide uitrusting die het rijcomfort verhoogt. Dit omvat onder andere een gebruiksvriendelijk dashboard gericht op de bestuurder, een tweede 10,1" scherm, inductieladen en draadloze compatibiliteit met Apple CarPlay en Android Auto, inclusief toegang tot Google Services, automatische airconditioning en royale opbergruimte. De Renault Trucks Master E-Tech Red EDITION wordt bovendien standaard geleverd met een digitaal instrumentenpaneel.

Nieuwe geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) dragen bij aan verhoogde veiligheid en rijcomfort. De vernieuwde Renault Trucks Master Red EDITION kan worden uitgerust met adaptieve cruise control en snelheidsbegrenzer, parkeersensoren (achter, voor en opzij) met achteruitrijcamera, rijstrookassistent, dodehoekwaarschuwing en verkeersbordenherkenning. Met zijn kleine draaicirkel is de Renault Trucks Master Red EDITION uiterst wendbaar en gemakkelijk te manoeuvreren in nauwe straten in stadscentra.

De Renault Trucks Master Red EDITION bevat opvallende designelementen die kenmerkend zijn voor Renault Trucks. De opvallende grille met rode accenten, Red EDITION-badges aan de zijkanten en het iconische vierkante vrachtwagenembleem aan de achterzijde dragen bij aan het onderscheidende uiterlijk van het voertuig. Rode veiligheidsgordels en vloermatten geven het interieur een persoonlijke uitstraling.

Renault Trucks E-Tech Master cabine
Renault Trucks E-Tech Master dashboard
Renault Trucks E-Tech Master interieur

Een compleet serviceaanbod voor optimale productiviteit en inzetbaarheid

De Renault Trucks Master Red EDITION is volledig geïntegreerd in het Renault Trucks-netwerk, waardoor de ontwikkeling van nieuwe speciale diensten mogelijk is. Dankzij een persoonlijk en dynamisch onderhoudsplan kunnen onderhoudswerkzaamheden efficiënt gecombineerd worden, wat resulteert in maximale voertuigbeschikbaarheid. Bestuurders kunnen ook via hun smartphone waarschuwingen ontvangen over de status van hun voertuig.

De Renault Trucks Master E-Tech Red EDITION wordt ondersteund door een uitgebreid en compleet serviceaanbod dat speciaal is afgestemd op elektrische voertuigen. Dit omvat onder andere de audit, installatie en onderhoud van laadinfrastructuur, evenals de programmering en monitoring van acculading.

Om de kosten volledig beheersbaar te houden, biedt Renault Trucks Financial Services diverse op maat gemaakte financieringsregelingen en verzekeringsoplossingen.

Fast & Pro Bedrijfswagenservice 

Renault Trucks laat klanten van bedrijfsvoertuigen profiteren van zijn expertise op het gebied van vrachtwagens en van het dichte distributie- en reparatienetwerk (1.400 servicepunten in Europa). Zo hebben klanten toegang tot de Fast & Pro Bedrijfswagenservice bij Renault Trucks-dealers; een unieke service speciaal ontwikkeld voor professionals in de markt van lichte bedrijfsvoertuigen. Voordelen van de Fast & Pro service zijn onder andere dat klanten altijd terecht kunnen (ook 's avonds en op zaterdagen!) bij één van de Renault Trucks-dealers, dat onderhoud flexibel ingepland wordt en dat onderhoud sneller gedaan is dankzij expertise en een ruime voorraad van onderdelen.

Technische specificaties van de Renault Trucks E-Tech Master RED Edition

Maximaal toelaatbaar totaalgewicht: 4 t
Laadvermogen: 1.600 kg (chassis cabine 3,5 t zonder carrosserie)
Palletcapaciteit: tot 5 europallets 
Elektromotor: Max. vermogen: 105 kW / Maximumkoppel: 300 Nm 
Accu's: tot 87 kWh 
Actieradius: tot 410 km bij een maximumsnelheid van 90 km/u 
Laadtijd: van 15% tot 80% in 40 minuten (130 kWh)
Trekvermogen: tot 2,5 t

Renault Trucks E-Tech Master achterzijde