subsidies-trucks

AanZET, MIA, Vamil, SSEB...

Wij helpen u vooruit

Naast dat u met elektrisch rijden bijdraagt aan de CO2 reductie, heeft het veel financiële voordelen. Niet alleen qua brandstof/ en onderhoudskosten, maar ook met betrekking tot de subsidies en investeringsaftrek waardoor u onder de streep veel minder geld kwijt bent voor uw elektrische truck dan u wellicht denkt. Wij helpen u daarmee graag op weg. 

 

AanZET subsidie

De Aanschafsubsidieregeling Zero-Emissie Trucks (AanZET) is een subsidie voor ondernemers en non-profitorganisaties die een nieuwe, volledig emissie-loze truck willen kopen.

Vanaf 26 maart 2024 -09:00uur- komt de AanZET subsidie weer beschikbaar, deze kan oplopen tot bijna €132.000,- per truck. De totale subsidiepot is dit jaar €45.000.000,-, maar afgelopen jaar was deze "pot" binnen één dag leeg. Het is dus van belang dat u zich nú goed voorbereid om niet mis te grijpen.

Zonder order geen subsidie - zonder subsidie geen order

Om aanspraak te maken op de subsidie, mag u de truck(s) nog niet gekocht hebben. U moet een niet-bindende overeenkomst hebben voor de aanschaf van een volledig emissie-loze truck. Grijpt u toch mis bij de subsidie, dan kunt u ook afzien van de aanschaf van het voertuig. Vanzelfsprekend berekenen wij vooraf met u uw TCO.

MIA & VAMIL

Naast subsidie, kunt u ook aanspraak maken op één of meerdere fiscale voordelen, waaronder de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). 

Met de MIA kan uw investeringsaftrek oplopen tot 45% van het investeringsbedrag, bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek.  Met de Vamil kunt u voor sommige bedrijfsmiddelen 75% van de investeringskosten afschrijven. Daar valt in de meeste gevallen bijvoorbeeld ook uw investering in laadinfra onder.

SSEB voor de bouw

Maakt u geen aanspraak op AanZET-subsidie en investeert u in een emissieloos bouwvoertuig? Dan kunt u mogelijk aanspraak maken op Subsidie Schoon en Emissieloos bouwmaterieel (SSEB).

Vanaf 5 maart 2024 -09:00 uur- kunt u weer subsidie aanvragen, de totale subsidie-pot bedraagt dit jaar €36.000.000,-. De subsidie bedraagt per nieuw voertuig maximaal 40% (voor midden- en kleinbedrijf maximaal 50%) van de meerkosten ten opzichte van een bouwmachine met verbrandingsmotor.

Meer weten? Op de site van de RVO vindt u alle voorwaarden voor de AanZET-subsidie, SSEB-subsidie en de MIA en Vamil. Wij vertellen u er ook graag alles over en helpen u snel op weg.

Interesse in onze elektrische modellen?
Wij helpen u graag verder!

Erik van der Eng_LVS-Trucks

Erik van der Eng (Electromobility Specialist)

Volvo Trucks Verkoper
LVS-dick-rood

Dick Rood (Noord-Holland)

Verkoper Renault Bedrijfswagens