Truck & Trailerservice

Truck & Trailerservice

Wij maken samen met u een dynamische onderhoudsplanning, zodat u weet waar u aan toe bent. Dat doen we voor dieselaangedreven voertuigen, alternatieve brandstoffen zoals LNG en elektrische trucks. Wij kijken naar de inzet van het voertuig, het gemiddelde jaarkilometrage en de belasting van het voertuig. Daar passen we het onderhoud op aan. 

Uw voertuig
in topconditie

Onderhoud wordt maatwerk. We optimaliseren het onderhoud en beperken het aantal werkplaatsbezoeken. Waar mogelijk passen we real-time monitoring toe, een belangrijk hulpmiddel. Eigenlijk staan we in directe verbinding met de truck en rijden met u mee. Er wordt continu gekeken naar de vitale onderdelen van het voertuig zoals remmen en andere slijtage delen. Ons doel: uw voertuigen in topconditie houden.

Team ervaren
truckspecialisten

U heeft een aanspreekpunt en een ervaren team dat u dag in dag uit bijstaat. Onze monteurs en servicecoördinatoren worden voortdurend getraind om de vragen van vandaag maar ook die van morgen te kunnen beantwoorden. 

LVS-vacature-monteur-werkend-op-laptop-in-werkplaats

Faciliteiten voor
LNG-onderhoud

Werkplaatsen van LVS zijn speciaal ingericht voor het onderhoud aan LNG-trucks. LNG is vloeibaar aardgas. Dit betekent dat er bouwkundige maatregelen genomen zijn voor het onderhoud, maar ook dat de technici geschoold zijn om te mogen werken aan LNG-voertuigen. 

Faciliteiten voor
Elektrische trucks

Service en onderhoud aan elektrische trucks is fundamenteel anders dan onderhoud aan diesel aangedreven trucks. De werkplaatsen van LVS zijn ingericht volgens de NEN9140 - norm, de norm voor veilig werken aan elektrische installaties. Monteurs zijn geschoold volgens deze norm en zijn getraind op dit type onderhoud. 

LVS_Werkplaats_22-LR (16)

APK-keuringen

LVS is RDW erkend en mag de wettelijk verplichte Algemene Periodieke Keuring (APK) aan bedrijfswagens, trucks en getrokken materieel uitvoeren. 

Voor trucks geldt dat zij ieder jaar gekeurd moeten worden. Uiteraard kan de APK worden gecombineerd met een onderhoudsbeurt. U bent altijd verzekerd van veilig transportmaterieel. Een van de onderdelen van de keuring is de werking van de roetfilter (DPF). Dit filter is een uiterst gevoelig onderdeel en speelt een cruciale rol om aan de Euro 6-emissiewetgeving te voldoen. Het roetfilter moet periodiek worden gereinigd volgens een voorgeschreven procedure. 

Tachograaf-ijking

Omdat de tachograaf rij- en rusttijden registreert en de gereden route en snelheid is het om de nauwkeurigheid te waarborgen noodzakelijk de tachograaf iedere twee jaar laten ijken. 

Door de ijking iedere twee jaar te combineren met de Apk-keuring wordt onnodig werkplaatsbezoek voorkomen. Overigens moet de tachograaf ook geijkt worden wanneer er een onderbreking is geweest in de spanning, de tachograaf vervangen is of er een andere maat banden is gemonteerd. 

Laadklepkeuring

Een laadklep heeft veel te verduren. Het is volgens de Arbowet een arbeidsmiddel en dat betekent dat de laadklep regelmatig gekeurd moet worden op slijtage en beschadigingen. 

In de praktijk moet, om een goede en veilige werking van de laadklep te garanderen, deze tenminste eenmaal per jaar gecontroleerd, onderhouden en gekeurd worden.

OBU-servicepunt

Iedere truck die door Duitsland of België rijdt moet voorzien zijn van een zogeheten On Board Unit (OBU). 

De OBU detecteert waar het voertuig zich bevindt en welke route het volgt. Met het systeem wordt de te betalen tol berekent aan de hand van onder meer de emissieklasse. LVS is servicepunt voor Toll Collect en Satellic voor installatie en onderhoud.

LVS biedt bandenservice

Banden zijn van grote invloed op de veiligheid onderweg en het brandstofverbruik. Het is dus essentieel dat uw trucks en trailers zijn voorzien van de juiste banden. Wij kunnen u adviseren over de beste banden. 

Een lekke band? Onze bandenservice staat voor u klaar.

LVS-services-bandenservice
LVS_Werkplaats_22-LR (15)

LVS ruitenservice

Een ster of barst in uw ruit? Bij ruitschade kunt u altijd bij ons terecht. Wij zorgen voor een snelle reparatie, zodat u weer veilig de weg op kunt.

LVS Traileronderhoud

Wij verlenen onderhoud, reparatie en APK voor trailers en aanhangers van alle merken. Ook voor speciale combinaties zoals koelsystemen, kranen en speciale laadkleppen kunt u terecht in onze werkplaatsen.

LVS-services-truck-en-trailer-service

Meer weten over onze dienstverlening?
Wij helpen u graag verder!

Dennis Westra_LVS-trucks

Dennis Westra

Service Coördinator
Richard Veltrop_LVS Trucks

Richard Veltrop

Service Coördinator
Heerenveen_Jan-Jurjen Zandstra_LVS-Trucks_1-1

Jan-Jurjen Zandstra

Service Coördinator
Mike Blaauboer_LVS-BoL_

Mike Blaauboer

Service Coördinator

René Wagenaar

Service Coördinator