De Boer Transport rijdt zuinig met nieuwe Renault Trucks T High

De Boer Transport rijdt zuinig met nieuwe Renault Trucks T High

LVS Trucks heeft drie Renault Trucks T High 480 4x2-trekkers geleverd aan De Boer Transport uit De Rijp. Daarmee keert Renault Trucks terug in het wagenpark van de logistiek dienstverlener. De trucks combineren comfort voor de chauffeur met optimale brandstofefficiency.

De Boer Transport is onderdeel van De Boer Group, een logistiek dienstverlener met het hoofdkantoor in De Rijp. De Boer Group heeft vestigingen in Nederland, Frankrijk, Polen en China. De Boer Transport heeft vijftig trucks in zijn wagenpark. De nieuwste aanwinsten in de vloot zijn drie Renault Trucks T High 4x2-trekkers.

image00052

Tot 10% brandstofbesparing

De Renault Trucks T High 4x2-trekkers zijn uitgerust met de zuinige Turbo Compound-motor en allerlei functies om brandstof te besparen, zoals de voorspellende cruise control Optivision. Optivision analyseert de route en past het schakelgedrag daarop aan voor optimale brandstofefficiency. Verder zijn de trucks voorzien van Smart Torque Control. Dit systeem zorgt ervoor dat de motor maximaal wordt benut in het gebied met het beste motorrendement, zonder dat dit ten koste gaat van het rijcomfort.

De Turbo Compound-motor in combinatie met slimme systemen zorgen voor een brandstofbesparing tot 10% ten opzichte van de vorige generatie motoren en halveert het AdBlue-verbruik. De 480 pk Turbo Compound-motor heeft een koppel van 2700 Nm, zodat brandstofefficiency samen gaat met krachtige rijprestaties.

image00051

Verstelbare stuurkolom voor optimale zitpositie

De Renault Trucks T High heeft een ruime cabine met een verhoogd dak en vlakke vloer. Voor de chauffeur is een goede zithouding achter het stuur heel belangrijk. De Renault Trucks T High is voorzien van een stuurkolom die eenvoudig in drie richtingen verstelbaar is. Met de voetbediening kan de chauffeur eenvoudig de hoogte, helling en hoek van de stuurkolom instellen.

Ook de chauffeursstoel en het stuurwiel kunnen naar de persoonlijke voorkeur van de chauffeur worden ingesteld voor een optimale ergonomische zitpositie. Voor extra rijcomfort zijn de trucks rondom luchtgeveerd.

Frankrijk

Voor een state-of-the-art uitstraling zijn de trucks gespoten in de kenmerkende huisstijl van De Boer Transport. Twee van de drie trucks worden ingezet door de Franse tak van het bedrijf. De derde truck heeft als standplaats De Rijp in Noord-Holland. Het onderhoud van deze truck wordt gedaan bij LVS Trucks in Zwaag, een dealer waar De Boer Transport al langer mee samenwerkt.

image00053

Over De Boer Group

De Boer Group is een familiebedrijf dat is begonnen in 1938 en wordt inmiddels geleid door de derde generatie. Het bedrijf begon ooit met het transport van goederen in de regio en is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde speler. Naast wegtransport verzorgt De Boer ook intermodaal transport, expeditie en distributie. De Boer Group biedt zijn klanten een totaaloplossing: vanaf afzender tot en met de ontvanger is de lading altijd in beheer van De Boer Group. 

Fotograaf André Schouten