Mercuur Bouw kiest voor Volvo Truck bij LVS

Mercuur Bouw kiest voor Volvo Truck bij LVS

"Heel eerlijk gezegd dachten wij niet meteen aan Volvo Trucks toen wij ons oriënteerden voor onze eerste, eigen truck. Pas toen we goed gingen kijken wat bedrijven om ons heen deden, zagen we dat er heel veel Volvo Trucks in de bouw worden ingezet en dat is dus niet voor niks." geven Chris de Boer en Frank Klukhuhn aan, de Directie van de Mercuur Groep uit Purmerend. "Bovendien kregen we een tip om eens bij LVS Trucks langs te gaan, we hadden bij hen meteen een heel goed gevoel." 

Mercuur Bouw besteedde tot voorkort altijd hun transport uit, maar het werd tijd voor een eigen truck. Chris geeft aan: "Bij LVS werden we ontvangen in de LVS Trucks belevingsruimte en we werden meteen aangenaam verrast door de aandacht voor ons bedrijf, ze hadden zich echt goed verdiept en voorbereid. Dat gaf direct een goed gevoel. Maar uiteindelijk wilden we natuurlijk ook een truck waarop wij alles wat wij wilden, konden realiseren. Dat kon allemaal met deze Volvo Truck."

De aanschaf van een eigen truck geeft Mercuur Bouw veel meer flexibiliteit. Bovendien kunnen ze veel werk in Amsterdam verzetten met deze truck, iets dat voor hen erg belangrijk is. "Deze truck is precies de juiste lengte om in Amsterdam te mogen werken, maar door de uitschuifbare laadbak hebben we eenvoudig meer ruimte op de truck." - zegt Chris. "Dat zijn mooie oplossingen."

De truck is een Volvo FH 8x2 chassis met 460PK en o.a. een lucht-geveerde vooras, Dynamic Steering, Work remote, Alcoa Dura Bright velgen, een door Vlarotech opgebouwde HMF 5020k6-rcs autolaadkraan en een laadbak met uitschuifplateau. 

Verder heeft Mercuur Bouw de truck via LVS Trucks zowel gefinancierd als verzekerd en kunnen zij door bijvoorbeeld de DynaFleet Driver Times service, de tachograaf op afstand uitlezen.