Nieuwe look voor de Renault Trucks D

Nieuwe look voor de Renault Trucks D

Renault Trucks introduceert een nieuwe design voor de Renault Trucks D. Het nieuwe ontwerp is geïnspireerd op zowel de lichte bedrijfsvoertuigen (LCV) van de fabrikant als de zware trucks. Daarmee vormen de Renault Trucks D, D Wide, C 2.3, D Wide LEC (Low Entry Cab) en de Renault Trucks E-Tech D, D Wide en D Wide LEC een brug tussen de twee segmenten. Naast het nieuwe design, is er een reeks nieuwe veiligheidsaspecten toegevoegd voor nóg meer bescherming van zowel de chauffeurs als kwetsbare medeweggebruikers zoals voetgangers en fietsers.

Make-over voor Renault Trucks D & D Wide

De Renault Trucks D-range is bij uitstek geschikt voor stedelijke en regionale distributie. De designers van Renault Trucks hebben de voertuigen in de D & D Wide reeks een make-over gegeven om een duidelijke visuele link te creëren tussen de zware trucks (MHDV) en lichte bedrijfsvoertuigen (LCV) van het merk.

De 100% LED-koplampen creëren een nieuwe C-vormige signatuur die een directe esthetische connectie legt met de lichte bedrijfsvoertuigen. Ook zijn er ontwerpkenmerken overgenomen van de zware voertuigen van het merk, zoals een nieuwe bovengrille en een "π"-vorm die op de voorzijde is geplaatst. Op de grille is een royale ruimte gereserveerd voor de eigen visuele identiteit van de transporteur. 

Ook de elektrische versies, de Renault Trucks E-Tech D, D Wide & D Wide LEC, zijn visueel onderscheidend dankzij een volledig gespoten voorkant, inclusief de grille. De grille is ook verfraaid met een subtiele "E-Tech" batching die zijn grafische vormgeving benadrukt. Alle voertuigen dragen daarnaast met trots het nieuwe Renault Trucks-logo.

Renault Trucks Full liner E-Tech D

Meer veiligheidsfeatures


De trucks uit de Renault Trucks D-range zijn onder meer geschikt voor afvalinzameling, distributie en licht bouwtransport. Deze trucks worden vaak ingezet in dichtbevolkte stadscentra, waar de toegangsmogelijkheden en ruimte voor vrachtwagens steeds minder wordt. Om de veiligheid voor de chauffeur, de lading én de veiligheid van andere weggebruikers te verbeteren, heeft Renault Trucks zijn range uitgerust met nieuwe veiligheidssystemen.

Beter zicht voor de chauffeur
De instaphandgrepen en de positie van de achteruitkijkspiegels zijn aangepast om het directe zicht te verbeteren, waardoor het gemakkelijker wordt om door smalle straten te manoeuvreren. De sensoren en camera's die rondom het voertuig zijn gemonteerd, bieden realtime informatie en waarschuwen de chauffeur indien nodig, wat bijdraagt aan veiliger en gemakkelijker rijden.

Slimme veiligheidsfuncties
Daarnaast verbeteren functies zoals automatische bandenspanningscontrole TPMS, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook (LDWS), een systeem om de rijstrook aan te houden en verkeersbordherkenning met snelheidsmelding de veiligheid op de weg aanzienlijk. Ook zijn de trucks uitgerust met nieuwe achteruitkijkspiegels voor een beter direct zicht en om veilig te rijden en manoeuvreren.

Renault Trucks E-Tech D charging

Vanaf 2024 beschikbaar


De nieuwe versie van de Renault Trucks D & D Wide is beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van 2024. Dit geldt voor zowel de diesel als de elektrische modellen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van de Renault Trucks D?