PLUS maakt transport groener: tweede 100% elektrische vrachtwagen de weg op

PLUS maakt transport groener

De 100% elektrische Renault D wide ETech bakwagen, de tweede volledig elektrische bakwagen voor PLUS, bevoorraadt winkels rondom het distributiecentrum in het Limburgse Ittervoort. PLUS investeert actief in een schoner en groener logistiek proces. Met de introductie van de volledig elektrische bakwagen zet PLUS een belangrijke stap in het terugdringen van de CO2 uitstoot. 

Emissievrije zones voor goederenvervoer
Vanaf 2025 worden in diverse Nederlandse binnensteden de eerste zero-emissiezones voor goederenvervoer ingesteld. Patrick van Vugt, Manager Transport bij PLUS: "Uiterlijk dan moeten wij er klaar voor zijn om onze supermarkten in die gebieden emissievrij te bevoorraden. Maar als verantwoorde supermarkt komen we bij PLUS liever in actie voor de deadline. Het is een complex traject dat om zorgvuldige voorbereiding vraagt. In theorie heeft een elektrische bakwagen een bepaalde actieradius. Met deze eerste wagens onderzoekt PLUS in de praktijk of die actieradius bijvoorbeeld ook met een hoge beladingsgraad nog steeds haalbaar is. Op basis van deze ervaringen vormen we een verdere visie en onderzoeken we de mogelijkheden om onze vloot stap voor stap steeds verder te vergroenen."

Samenwerking met transporteur VSDV
PLUS besteedt haar transport volledig uit aan verschillende logistieke dienstverleners. Deze bakwagen is mede mogelijk gemaakt door transporteur Van Straalen de Vries (VSDV), opgebouwd door Renault Trucks dealer LVS Trucks, en gaat exclusief rijden voor PLUS. Vanaf nu bevoorraadt de Renault D wide ZE bakwagen meerdere winkels in een straal van circa 200 kilometer rondom Ittervoort.

Van Straalen de Vries: "Groen doe je samen, we zijn dan ook trots op onze samenwerking met PLUS om samen ervaringen op te doen met elektrificatie".