Volvo FH I-Save

Het ultieme liefdesverhaal

Combineer het rijplezier van de Volvo FH met ultieme brandstofefficiency

Brandstof: het is een van de grootste kostenposten. Iedere procent besparing draagt direct bij aan het rendement van uw bedrijf. De Volvo FH I-Save is extreem zuinig. De truck is voorzien van de zuinige Turbo Compound-motor en het LH Fuel-pakket, met allerlei brandstofbesparende functies. Daarmee verlaagt u uw brandstofkosten tot 13%*, zonder in te leveren op productiviteit en comfort.

Boek een proefrit Brochure Stel uw vraag
Hoe werkt de D13TC-motor?
Hoe werkt de D13TC-motor?

Haal het maximale uit iedere druppel brandstof

De Volvo FH I-Save is uitgerust met de D13TC-motor, de zuinigste motor van Volvo Trucks. De motor is beschikbaar met een vermogen van 420, 460 of 500 pk, en is voorzien van zuigers met een gepatenteerd, gegolfd binnenwerk dat de verbranding verbetert en de efficiency verhoogt. Door de Turbo Compound-technologie maakt de D13TC-motor optimaal gebruik van de beschikbare energie. Dat resulteert in een verhoogde efficiency over het gehele toerentalbereik. De beste prestaties liggen tussen de 900 en 1400 toeren.

Bespaar brandstof zonder snelheid te verliezen

De D13TC-motor produceert 300 Nm meer koppel bij lage toeren. De truck hoeft minder te accelereren en verbruikt minder brandstof om een constante snelheid aan te houden op snelwegen. In combinatie met de predictive cruise control I-See kan de motor heuvels en hellingen makkelijker aan in een hogere versnelling. Het voordeel: u bespaart brandstof zonder snelheid te verliezen. Het extra koppel zorgt ook voor een hogere gemiddelde snelheid.

LVS-Trucks-Volvo-FH-I-Save-004
LVS-Trucks-Volvo-FH-I-Save-005

Wat maakt Volvo FH I-Save zo zuinig?

Naast onze meest efficiënte motor van Volvo Trucks ooit, bevat I-Save het uitgebreide LH Fuel-pakket. Dit bestaat onder meer uit:

  • I-See op basis van kaarten
  • I-Cruise met I-Roll
  • Zuinige achterassen
  • Motoruitschakeling bij stationair draaien
  • Servopomp met variabele opbrengst

Wat is I-See?

I-See gebruikt kennis over de komende route om de bewegingsenergie van de truck optimaal te benutten bij het rijden op heuvelachtig terrein. I-See regelt de versnellingskeuze, het optrekken en het afremmen op de motor wanneer I-Cruise is geactiveerd.

LVS-Trucks-Volvo-FH-I-Save-001
LVS-Trucks-Volvo-FH-I-Save-002

Slimme tools voor optimale brandstof­efficiency

De chauffeur heeft uiteraard grote invloed op het gebruik. Slimme systemen helpen de chauffeur om het verbruik te beperken. Een daarvan is I-Torque: slimme koppelsoftware die de energie-efficiëntie verhoogt door de topografische gegevens van de weg te analyseren met behulp van de I-See-functie.

I-Torque kijkt naar de route die moet worden afgelegd en evalueert de topografie en het gewicht van het voertuig. I-Torque-software optimaliseert de versnellingskeuze en het motorkoppel. Op basis daarvan wordt precies bepaald hoeveel koppel de motor nodig heeft en wanneer, om zo de hoogst mogelijke brandstofefficiëntie te bereiken.

Schakel perfect met I-Shift voor inter­nationaal transport

De I-Shift-versnellingsbak is specifiek ontworpen voor efficiënt rijden op snelwegen. De geoptimaliseerde software voor lange trajecten helpt om brandstof te besparen. Bij het rijden in de Economy-modus wordt elke schakeling exact getimed zodat de motor met het meest efficiënte toerental kan draaien.

*De nieuwe reeks I-Save D13TC Euro 6 Step E met het pakket FUELECO+ vergeleken met Classic D13 eSCR Euro 6 Step E zonder het Fuel-pakket. De werkelijke brandstofbesparing is afhankelijk van veel factoren, zoals de prestaties van de chauffeur, het gebruik van cruise control, voertuigspecificaties, voertuigbelasting, de topografie en de weersomstandigheden.

volvo-fh-driekwart-studio-vrijstaand

Ook interesse in de Volvo FH I-Save?

Neem contact op

Ook meters maken met uw onderneming?
Wij helpen u graag slimmer de weg op!

Erik van der Eng_LVS-Trucks

Erik van der Eng (Electromobility Specialist)

Volvo Trucks Verkoper
Ties Boon_LVS-Trucks

Ties Boon (Noord-Holland)

Volvo Trucks Verkoper
Ronny Niemarkt_LVS-Trucks

Ronny Niemarkt (Friesland)

Volvo Trucks Verkoper
Bjorn Koomen_LVS-Trucks

Björn Koomen (Noord-Holland)

Renault & Volvo Trucks Verkoper,Verkoopleider Volvo & Renault
Hans Hijlkema_LVS-Trucks

Hans Hijlkema (Friesland)

Volvo Trucks Verkoper