Gerrit Woelinga

"Ik ga elke dag
fluitend naar mijn werk"

LVS brengt je vooruit

“Als werkplaatschef ben je de schakel tussen de monteurs en de klant. Samen met mijn collega maak ik de planning en werkorders zodat de monteurs weten wat ze moeten doen en aan de slag kunnen als ze ’s ochtends binnen komen. Ook ben ik het aanspreekpunt voor monteurs als ze vragen hebben.”

Bekijk de video van Gerrit >>>

Klant gestrand? Dan kom je snel in actie

“Verder heb ik veel contact met klanten. Komt bij een APK naar voren dat een onderdeel moet worden vervangen? Dan neem ik contact op met de klant. Ook als klanten bellen met een probleem, of als ze onderweg met pech staan, kijk ik hoe we hen zo snel mogelijk kunnen helpen. Daarnaast adviseer ik klanten over hoe het onderhoud slim kan worden gepland zodat de kans op uitval kleiner wordt. Met slimme onderhoudsschema’s kunnen we namelijk steeds beter inschatten wanneer een bepaald onderdeel aan vervanging toe is voordat het kapot gaat.”

Wat is leukste aan het werk als werkplaatschef?

“De variatie. We zeggen wel eens tegen elkaar: ‘Plannen doen we tot 8 uur ’s ochtends, daarna begint het improviseren’. Van tevoren kun je namelijk niet inschatten wat de dag brengt. Natuurlijk is een groot deel van de werkzaamheden planbaar, zoals APK’s en regulier onderhoud, maar elke dag komen er ook dingen tussendoor. Denk aan een stranding onderweg die opgelost moet worden of een klant die spontaan langskomt met een probleem. Het is elke dag weer een mooie uitdaging om alles wat gedaan moeten worden, gedaan te krijgen.”

LVS-Gerrit-Woelinga-1

Kansen om jezelf te ontwikkelen

“Ik ben van jongs af aan opgegroeid met trucks. Mijn vader was vrachtwagenchauffeur en als jonge jongen had ik al interesse in trucks. Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen in de werkplaats en vervolgens ben ik gebleven. Ik heb 23 jaar als monteur in de werkplaats gewerkt, waarvan ik 15 jaar voornamelijk de opbouw van nieuwe trucks heb gedaan.”

“Zes jaar geleden ben ik begonnen als werkplaatschef, nadat ik al een paar jaar plaatsvervangend werkplaatschef was. Ik heb er geen seconde spijt van gehad. Toen ik als jonge jongen begon had ik uiteraard niet uitgestippeld dat het zo zou lopen. Dat is in de loop der jaren op natuurlijke wijze gegaan, maar het geeft wel aan welke kansen er zijn om jezelf te ontwikkelen en stappen te maken in het bedrijf.”

LVS-Gerrit-Woelinga-7
LVS-Gerrit-Woelinga-5
LVS-Gerrit-Woelinga-2
LVS-Gerrit-Woelinga-6

De werkplaats is een walhalla

“Als werknemer word je bij LVS echt gezien. De directie is heel toegankelijk: je kunt er altijd terecht met je vragen en opmerkingen. Je krijgt hier een goed salaris en regelmatig een leuk extraatje, zoals leuke feestjes. LVS is een modern bedrijf dat investeert. In 2020 hebben we in Leeuwarden een compleet nieuw pand in gebruik genomen. Dit is echt een walhalla: we hebben hier alles wat we nodig om goede service te bieden aan onze klanten.”

Het voelt als thuiskomen

“Ik ga elke dag fluitend naar mijn werk. Veel collega’s die hier al werkten toen ik hier begon, werken er nog steeds. Dat zegt eigenlijk alles. We zijn een team en iedereen is bereid om een stapje extra voor elkaar te doen. De samenwerking loopt goed en dat is heel belangrijk. Een tijdje geleden is een collega weer bij ons teruggekomen nadat hij een aantal jaren elders had gewerkt. Hij zei: ‘Het voelt als thuiskomen’. Als ze dat over je zeggen als bedrijf, dan doe je het heel goed.”

Gerrit Woelinga, Werkplaatschef, LVS Leeuwarden
Er ging iets mis met het versturen. Probeer het opnieuw, of neem contact met ons op.

Enthousiast geworden? 
Stuur een open sollicitatie