Jelle Jansen

"Je kunt het vak
bij LVS in de praktijk leren"

LVS brengt je vooruit

“Als Parts Coördinator ben ik verantwoordelijk voor de inkoop en de ontvangst van alle binnenkomende onderdelen. Samen met twee collega’s verzorg ik bij onze vestiging in Broek op Langedijk de uitgifte van onderdelen aan monteurs in de werkplaats en aan externe klanten. Ook verkoop ik onderdelen aan de balie, maak ik facturen en verzorg ik de administratie. Daarnaast valt het voorraadbeheer onder mijn verantwoordelijkheid. Echt een afwisselende baan, die zowel technische, commerciële als administratieve vaardigheden vraagt.”

Hoe ziet een werkdag als Parts Coördinator eruit?

“Geen dag is hetzelfde. In de werkplaats is een deel van het werk gepland. Waar mogelijk kunnen we onderdelen alvast verzamelen en klaarleggen voor monteurs, maar tijdens de dag komen er ook veel klanten spontaan langs met een probleem of een storing die moet worden verholpen. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat de benodigde onderdelen zo snel mogelijk beschikbaar zijn zodat we de klant zo snel mogelijk kunnen helpen. Het geeft veel voldoening als aan het eind van de dag alle voertuigen weer rijden en we veel werk hebben verzet.”

LVS-Jelle-Jansen-7

Snel schakelen om een storing op te lossen

“Juist de afwisseling en de dynamiek in het werk vind ik zo leuk. Zeker als er een klant in de werkplaats komt met een acuut probleem, is het soms een uitdaging om het benodigde onderdeel snel bij de monteur te krijgen. Als we het zelf niet op voorraad hebben, probeer ik het onderdeel zo snel mogelijk via een andere vestiging te vinden en in onze werkplaats te krijgen. Het geeft een goed gevoel als dat lukt en een voertuig binnen 1,5 uur weer onderweg is.”

Vak in de praktijk geleerd

“Dertien jaar geleden ben ik hier begonnen. Ik had toen geen ervaring met dit werk en ook geen technische achtergrond en heb het vak hier in de praktijk geleerd. In de loop der jaren ben ik doorgegroeid naar Parts Coördinator en nu werk ik zelf nieuwe collega’s in. Natuurlijk is het mooi meegenomen als je technisch inzicht en ervaring hebt als je in het magazijn komt werken, maar dat is niet per se noodzakelijk. Alles is namelijk te leren en collega’s zijn altijd bereid om te helpen. Ook krijg je van LVS volop kansen om trainingen en opleidingen te volgen om productkennis te vergroten. Regelmatig ga ik op cursus om geïnformeerd te worden over nieuwe ontwikkelingen.”

LVS-Jelle-Jansen-4

Hoe is LVS als werkgever?

“LVS is een platte organisatie waar de contacten heel informeel zijn. De directeur kun je gewoon bij de voornaam aanspreken. LVS is een stabiel bedrijf met een sterke basis en een lange geschiedenis waar wordt geïnvesteerd om klaar te zijn voor de toekomst. Zo hebben we de infrastructuur om aan elektrische trucks te werken en modern gereedschap. Zijn er speciale gereedschappen nodig? Dan komen die er.”

Hard werken én plezier maken

“Natuurlijk: we werken hard om de klant de beste service te bieden. Dat doen we in een werksfeer waarin ook ruimte is om plezier te maken met elkaar. We sluiten de week af met een borreltje op vrijdagmiddag en rond Kerst en in de zomer is er altijd een gezellige activiteit. Het is leuk om hier te werken, zowel vanwege het werk als de sfeer in het bedrijf.”

LVS-Jelle-Jansen-8
LVS-Jelle-Jansen-5
LVS-Jelle-Jansen-2
LVS-Jelle-Jansen-3
LVS-Jelle-Jansen-6
Jelle Jansen, Parts Coördinator, LVS Broek op Langedijk
Er ging iets mis met het versturen. Probeer het opnieuw, of neem contact met ons op.

Enthousiast geworden? 
Stuur een open sollicitatie