Een bedrijfswagen kopen in 2024, dit is waar u op moet letten!

Een bedrijfswagen kopen in 2024

Een bedrijfswagen kopen in 2024, dit is waar u op moet letten!

Bent u van plan om in 2024 een nieuwe bedrijfswagen aan te schaffen? Dan staat u voor een belangrijke beslissing. Bij LVS Bedrijfswagens zijn we er om u door dit proces te begeleiden, vooral nu er belangrijke veranderingen op komst zijn die van invloed zullen zijn op uw keuze. We informeren u graag over de verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij de aanschaf van een bedrijfswagen in 2024.

Wegvallen van de BPM-vrijstelling

Een van de meest ingrijpende veranderingen is het wegvallen van de BPM-vrijstelling voor bedrijfswagens, in 2024 geld de BPM-vrijstelling nog wel. De afschaffing kan betekenen dat de kosten voor een nieuwe bedrijfswagen met maar liefst €20.000 kunnen stijgen. Indien u overweegt om een dieselbedrijfswagen aan te schaffen en de overstap naar elektrisch rijden nog even wilt uitstellen, is het raadzaam om dit jaar nog te investeren. De verwachting is dat de vraag naar dieselbedrijfswagens in 2024 aanzienlijk zal toenemen, dus tijdig handelen is cruciaal. Meer over de BPM-vrijstelling leest u hier

Zero Emissiezones

Een andere belangrijke ontwikkeling is dat er vanaf 2025 door heel Nederland zero-emissiezones worden ingevoerd. Dit betekent dat voertuigen die niet aan bepaalde milieueisen voldoen, bepaalde gebieden niet meer mogen betreden. Voor bedrijven die regelmatig in stedelijke gebieden opereren, is het essentieel om een voertuig te kiezen dat aan deze nieuwe eisen voldoet om toekomstige operationele beperkingen te voorkomen. Meer over zero-emissiezones leest u hier

Subsidies voor de Aanschaf van Bedrijfswagens

Wanneer u de overstap naar een elektrische bedrijfswagen wilt maken, zijn er verschillende subsidies beschikbaar die de aanschaf van een nieuwe bedrijfswagen aantrekkelijker kunnen maken. Onderstaand verschillende subsidies:

  • SEBA Subsidie: Specifiek gericht op ondernemers die investeren in milieuvriendelijke bedrijfswagens.
  • Gemeentelijke Subsidies: Diverse gemeentes bieden lokale subsidies aan voor bedrijven die investeren in duurzaam vervoer.
  • Vamil: De Vamil-regeling biedt mogelijkheden om investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, zoals bepaalde bedrijfswagens, op een fiscaal voordelige manier af te schrijven.
  • MIA: De Milieu-investeringsaftrek biedt ondernemers fiscaal voordeel bij de aanschaf van bedrijfswagens die minder belastend zijn voor het milieu.

Meer over subsidies voor bedrijfswagens en rekenvoorbeelden leest u hier.

De Keuze tussen Diesel en Elektrisch

Bij het maken van uw keuze is het essentieel om te overwegen of u klaar bent voor de overstap naar een elektrische bedrijfswagen of dat u voorlopig nog de voorkeur geeft aan een dieselmodel. Beide opties hebben hun voor- en nadelen, en de juiste keuze hangt af van uw specifieke bedrijfsbehoeften en toekomstplannen.

Belangrijke Overwegingen

Voordat u een beslissing neemt, is het belangrijk om grondig onderzoek te doen en de volgende factoren in overweging te nemen:

  • Regels in de toekomst: Houd rekening met toekomstige milieu reguleringen en hoe deze uw bedrijfsvoering kunnen beïnvloeden.
  • Totale eigendomskosten: Overweeg niet alleen de aanschafprijs, maar ook de totale eigendomskosten, inclusief brandstof, onderhoud, belastingen en mogelijke subsidies.
  • Operationele behoeften: Analyseer uw bedrijfsactiviteiten om te bepalen welk type voertuig het beste aan uw eisen voldoet.

Bij LVS Bedrijfswagens zijn we er om u te voorzien van de informatie en hulp die u nodig heeft om een weloverwogen keuze te maken. Ons team van experts staat klaar om u te adviseren over de beste opties voor uw specifieke situatie en om u te begeleiden bij het vinden van de perfecte bedrijfswagen voor 2024 en daarna.

Advies nodig?

We denken graag met je mee en kunnen adviseren voor jou specifieke situatie.