Volvo FM X-Light

Volvo FM X-Light

  • Minste CO2-belasting per ton/km
  • Extreem hoog laadvermogen van ruim 33 ton (GVW 50 ton)
  • Goed voor een investeringsaftrekpost van ruim € 55.000,-

Volvo FM X-Light 10x4

Ruim 33 ton laadvermogen, zonder compromis

De inframarkt is een vechtmarkt, als u daarin wil blijven, is ons aanbod niets voor u. Wij gaan voor de duurzaamheidswerken en de minste CO2-belasting per ton/km. 

Een premium voertuig met een uitgekiende en ideale asbelasting compleet met een geïsoleerde kipper-opbouw, die past in het duurzaamheidsmenu van de sector. Wij stellen u voor aan de Volvo FM X-Light, ook nog eens goed voor een investeringsaftrekpost van ruim €55.000,- door gebruik te maken van de EIA.

 

 

650_2021_X-light_New_FM_10x4-020
LVS-volvo-fm-x-light-op-steengroeve-grind-lossen

Extreem hoog laadvermogen

Optimale stabiliteit

De Volvo FM X-Light heeft een laag eigen gewicht (< 17 ton rijklaar op kenteken) gecombineerd met een extreem hoog laadvermogen van ruim 33 ton (GVW 50 ton). 

U bespaart op transportbewegingen, brandstof per ton/kilometer en verbetert daarmee uw rendement zonder compromissen op het gebied van veiligheid en comfort.

Download specificaties

Extreem groen

Bespaar fors

De Volvo FM X-Light geeft u een voorsprong bij aanbestedingen. U investeert met de Volvo FM X-Light in een duurzame transportoplossing en kunt daardoor in aanmerking komen voor de Energie-investeringsaftrek (EIA), een fiscale regeling van de overheid om investeringen in energiebesparende maatregelen te belonen. De Volvo FM X-Light is een waarborg voor toekomstig werk. 

Naast de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), komt de Volvo FM X-Light in aanmerking voor Energie-investeringsaftrek (EIA). Hierdoor kunt u bij aanschaf van deze truck ruim €55.000 van de fiscale winst aftrekken! 

Afhankelijk van uw situatie kan dit u een netto voordeel opleveren tussen de €8.381 en €27.658 na belastingen. Dit komt overeen met een nog groter voordeel voor belasting namelijk tussen de €9.860 en €54.768. Voor uw specifieke situatie is het raadzaam uw eigen financieel adviseur te raadplegen.

Download EIA informatie
LVS-volvo-fm-x-light-op-steengroeve-grind-staand
Een comfortabele bestuurdersstoel

Extreem veilig en comfortabel

De Volvo FM X-Light heeft alles wat een bouwtruck nodig heeft en dat maakt hem bijzonder. Geen compromissen op het gebied van veiligheid en comfort. Sterker: door toepassing van VDS (Volvo Dynamic Steering) wat het manoeuvreren makkelijk maakt, maar ook zaken als Adaptive Cruise Control met Stop & Go, Lane Keeping Assist en bijvoorbeeld Driver Alert Support is het de veiligste truck in zijn klasse. De opbouw is voorzien van een kipperbeveiliging.

LVS-Volvo-FM-X-Light-lijntekening

Extreem uitgebalanceerd

Er is voor het chassis alleen gewerkt met Volvo-componenten. Zo heeft Terberg Techniek een 10-tons hydraulisch geveerde hefbare en gestuurde Volvo voorloopas geplaatst en het tandemstel naar wide-spread gemonteerd. Voor optimale stabiliteit tijdens het kippen is de truck voorzien van onder meer waterpasdwarsregeling en dwarsstabilisatie. De achterste as kan handmatig star worden gezet. Ook is de truck voorzien van een weegsysteem.

De lichtgewicht kipperopbouw met een waterinhoud van 24,3 kubieke meter is ontwikkeld door Gijsbertsen en voorzien van een volledige, hoogwaardige isolatie. Als afdekvoorziening van de lading zijn aluminium milieuluiken aangebracht. De afdekkappen zijn voorzien van rubberprofiel aan de sluit- en scharnierzijde en dekken de lading volledig af waardoor er een goede temperatuurborging mogelijk is. Optioneel is een asfaltsnep.

Download Gijsbertsen specificaties

Partnerschap

De Volvo FM X-Light is een gezamenlijk project van LVS Trucks, Terberg Techniek en Gijsbertsen.

LVS-volvo-fm-x-light-zijaanzicht

Gijsbertsen

Voor informatie over de opbouw

Parallelweg 60
3931 MT  Woudenberg

Hans van Ekris
+31 (0)6 52 54 01 95
h.vanekris@gijsbertsen-bv.nl
gijsbertsen-bv.nl

LVS-volvo-fm-x-light-achteraanzicht

Terberg Techniek

Voor technische informatie

Industrieweg 9-10
3401 MA  IJsselstein

Jim Nicolay
+31 (0)6 51 87 65 33
nicolay@terbergtechniek.nl
terbergtechniek.nl

LVS-volvo-fm-x-light-vooraanzicht

LVS Trucks

Voor verkoop en advies

Grotendorst 9
1721 CW  Broek op Langedijk

Jos Bot
+31 (0)6 46 70 23 15
jos.bot@lvstrucks.com
lvstrucks.nl

Er ging iets mis met het versturen. Probeer het opnieuw, of neem contact met ons op.

Terugbelverzoek

Vul onderstaand formulier in en we bellen u terug.

Bedankt voor uw bericht/aanvraag. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!